Ervaringen

ERVARINGEN

Ik heb inmiddels vele mensen met uiteenlopende klachten geholpen. Lees hier wat hun ervaringen zijn.

Meer ruimte voor mezelf

Janet heeft me geleerd hoe ik meer ruimte kan maken voor mezelf. Ruimte in mijn lijf om te ademen en te ontspannen. En ruimte in mijn hoofd, door mijn niet reële gedachtes en beperkende overtuigingen op te ruimen. Ze heeft me letterlijk en figuurlijk in beweging gezet met haar oefeningen en de gesprekken die we gevoerd hebben.

Wat ik waardeer in Janet is dat ze zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, terwijl ze tegelijkertijd professioneel blijft. Ze staat open voor het anders zijn van de ander. Haar manier van doen werkt uitnodigend en geeft je vertrouwen. En ze voelt goed aan wat je nodig hebt. De sessies sloten dan ook altijd aan op mijn behoefte van dat moment.

Als ik terugkijk naar hoe ik een jaar geleden erbij zat, dan is dat echt een wereld van verschil. Ik heb meer rust, ruimte en overzicht. En belangrijker nog, ik herken de signalen wanneer dat in gedrang komt en weet nu ook hoe ik daarmee om kan gaan.

Vrouw, 44 jaar
Tweemaal burn-out

Ook ondersteuning op het psychische vlak

Na een verkeersongeluk had ik een ernstige hersenkneuzing, pijn met ademhalen en veel spanning in mijn lichaam. Al na de eerste sessie bij Janet merkte ik verschil. Ik voelde minder pijn en meer ruimte bij het ademen.

Janet is ook heel sterk op het psychische vlak. Ze begrijpt goed waar mensen doorheen gaan en biedt een waardevolle combinatie van begrip en praktische tips om met uitdagende situaties en lastige emoties om te gaan. Door de simpele oefeningen van Janet kan ik ook in het vervolg in alledaagse situaties grip op mezelf en mijn ademhaling houden.

De methode van Janet sluit heel goed aan bij die van andere zorgverleners waarmee ze samenwerkt. Ik leerde luisteren naar de signalen van mijn lichaam en volgde daarom tegelijkertijd manuele therapie en ergotherapie. Door de gecombineerde aanpak krijgt mijn lichaam de kans om te genezen.

Vrouw, 34 jaar
Revalidatie na verkeersongeluk

Hooggevoeligheid en een gezin

Na de geboorte van ons vierde kind had ik het gevoel dat mijn keel dichtgeknepen werd. Volgens de huisarts kwam dat door stress. Ik wilde alles goed doen en goed voor onze kinderen zorgen, maar de jongste huilde veel. Ik had veel moeite met het runnen van ons gezin.

Soms gingen de klachten weg, en dan speelde het weer op, meer dan tien jaar lang. Tot ik me zo opgejaagd voelde dat ik niet meer kon ontspannen. Ik kreeg ook paniekgevoelens. Janet heeft me geleerd hoe ik kan ontspannen, waardoor ik me niet meer opgejaagd voel.

Al na vier weken was ik van mijn dichtgeknepen keel af. Het gaat nu al een half jaar bijzonder goed en ik heb nergens meer last van. Dolblij ben ik dat ik naar Janet ben gegaan, dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen!

De keuze om naar Janet te gaan maakte ik mede omdat zij, net als ik, een hoog gevoelig persoon is. Ze kan zich daarom goed in mij verplaatsen en aanvoelen wat ik nodig heb.

Vrouw, 44 jaar
Stressklachten door druk gezinsleven

Ik durf nu met vertrouwen mijn eigen keuzes te maken

“Less is more”, zei Janet enkele malen tegen mij. Na zo’n behandeling dacht ik wel eens: “Tsja, wat hebben we nu eigenlijk gedaan? Niet veel.” Dat was heerlijk, want in overspannen toestand kon ik er ook niet veel bij hebben. Het effect bleek groot, vooral als ik er in slaagde de oefeningen met regelmaat thuis te doen.

De eenvoudige oefeningen en de waardevolle woorden van Janet hebben mij enorm geholpen bij het herstellen van burn-outklachten. Dit heeft er in grote, ik vermoed zelfs in beslissende mate toe bijgedragen dat ik nu met vertrouwen  mijn eigen, eerlijke keuzes durf te maken. En als de gevolgen daarvan ingrijpend zijn, blijf ik nu met een goed gevoel rechtop staan, vaardig genoeg om het te veel aan spanning in het lichaam effectief te kunnen afvoeren.

Ik heb Janet in haar begeleiding ervaren als ruimte gevend, begrijpend en to-the-point. Ik had steeds het gevoel dat ze wist hoeveel ik op dat moment aankon. In die sfeer van veiligheid en vertrouwen weet Janet daarnaast wanneer ze een klein, bevestigend of soms ook confronterend duwtje kan geven. Dat doet ze op zo’n goed getimede, vriendelijke, vanzelfsprekende manier, dat het diep binnen kan komen en tot handelen aanzet.

Man, 55 jaar
Burn-out

Ik heb letterlijk weer lucht in mijn leven

Het belang van goed ademhalen kwam bij mij aan het licht nadat ik geconfronteerd werd met hartritmestoornissen. Niet alleen bij stressgerelateerde klachten kan ademtherapie een uitkomst zijn, maar ook bij veel soorten medische aandoeningen. Janet heeft mij, door middel van haar ademtherapie, letterlijk weer lucht in mijn leven gegeven.

Vrouw, 31 jaar
Hartpatiënt

Ik heb er elke dag baat bij

Treffend, zoals de adem-en ontspanningstherapie mij zelf tot het inzicht liet komen, waar de kern van mijn ademhalingsprobleem zat en dat leidde meteen tot een oplossing, waar ik nu elke dag baat bij heb.

Man, 65 jaar
Pijn op de borst

Waardevolle lessen

Heel hartelijk bedankt voor alle lessen, hulp en dat je elke keer weer voor mij klaarstond om me op te vangen.

Jongen, 15 jaar
Hyperventilatie

Na de eerste afspraak was ik sceptisch

Bij mijn eerste afspraak met Janet was ik al een aantal maanden onderweg in mijn periode van overspannenheid / burn-out. Ik was onrustig, gejaagd en ademde onregelmatig. Had watten in mijn hoofd. Na die eerste afspraak was ik sceptisch. Ik werd vergeleken met een afgebrand luciferhoutje en de oefeningen waren zo eenvoudig dat ik me niet kon voorstellen dat dit mij zou helpen. Toch werd ik in de loop van die week rustiger. De sessies die daarop volgden waren voor mij een ‘feest’ van herkenning en erkenning.

Nu doe ik elke avond voor het slapen gaan mijn ontspanningsoefeningen en weet ik op lastige momenten mijn ademhaling onder controle te krijgen. Naast dat Janet een fijn mens is, heb ik van haar geleerd om meer te ‘voelen’, meer uit mijn hoofd te zijn en dat na inspanning ontspanning komt. En daar ben ik haar dankbaar voor.

Vrouw, 44 jaar
Burn-out

In een veilige omgeving letterlijk weer op adem komen

Vrouw, 49 jaar
Hyperventilatie

Meer rust en minder fysieke klachten

Ik heb Janet leren kennen als een zeer prettig persoon met de gave om de ander goed aan te voelen. Ze leerde me dat ontspanning in eerste instantie niet per se prettig hoeft te zijn maar dat het vooral een kwestie van toelaten is.

Daarnaast vertelde ze mij, uit eigen ervaring, hoe ik om kan gaan met mijn hooggevoeligheid. Janet heeft me bewust gemaakt van de valkuilen en krachten hiervan.

Man, 30 jaar
Rugklachten en hoge ademhaling

Het heeft mij mijn energie teruggegeven

Na mijn herstel van een burn out bleef ik last houden van vermoeidheidsklachten, spierpijn, druk op de borst en spanning.  Dankzij de sessies bij Janet en de hierbij behorende oefeningen was ik binnen enkele weken weer in staat om de trap normaal op te lopen zonder verzuring te voelen in mijn beenspieren. Het heeft mij mijn energie teruggeven en een stuk bewustwording van mijn lichaam. Ik herken nu beter de signalen als ik te veel hooi op mijn vork neem en dit resulteert erin dat ik geen druk meer op mijn borst ervaar en dingen onderneem die goed voelen voor mij.

Vrouw, 32 jaar
Burn-out

Mijn buikklachten zijn een stuk minder!

Ik kwam bij Janet met PDS-klachten (spastische darm). Volgens het internet kan ademhaling hier invloed op hebben. Janet hielp mij juist meer ontspannen te ademhalen. Ik was geneigd om mijn (buik)ademhaling geforceerd te controleren. Mijn buikklachten zijn een stuk minder! Ook moedigde Janet mij met (ademhaling)oefeningen aan meer in mijn kracht te staan. Dit helpt mij op mijn werk, tijdens spannende presentaties, maar ook thuis. Janet inspireerde mij om meer voor mijn eigen ontspanning te kiezen. Alle adviezen en tips gaf ze op een hele ontspannen, warme, zachtaardige en open manier. Dankjewel Janet!

Vrouw, 30 jaar
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Ik herken de signalen van mijn lichaam

Sinds de behandeling kan ik beter met emoties omgaan en ben weer in staat om (intieme) relaties aan te gaan. Ik heb meer zelfvertrouwen en communiceer beter naar de buitenwereld. Ik ben mij meer bewust van mijzelf en voel veel meer ruimte in mijn lichaam en in mijn ademen. Het zingen gaat veel beter. De prikkels die ik ervaar vanwege mijn autisme, kan ik nu als ‘veilig’ ervaren. Mijn klachten zijn sterk verminderd. Eens in de zoveel tijd heb ik weer een afspraak om nieuwe ervaringen op te doen.

Man, 51 jaar
PDD-NOS en hyperventilatie

Het vertrouwen in mijn lichaam neemt toe

Na een auto-ongeluk heb ik een zware hersenschudding opgelopen. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan en heb veel te hard gewerkt. De klachten bleven aanhouden en ik had veel last van hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, duizeligheid. Zoveel dat ik na een paar weken moest stoppen met werken. Ik ervaar veel onbegrip bij mensen om mij heen, vooral bij instanties. Diverse hulptrajecten zijn in gang gezet. Deze hadden geen noemenswaardig resultaat. Bij Janet heb ik het gevoel dat ik weinig hoef uit te leggen. Begrip, handen die ondersteunen en mij momenten van loslaten doen ervaren. Dit is zo waardevol. Ik merk dat ik verander. Het vertrouwen in mijn lichaam neemt toe. Ik hoef minder controle in mijn lijf en in mijn leven en kan de situatie beter accepteren. Mijn klachten worden langzaamaan minder.

Vrouw, 49 jaar
Post-commotioneel syndroom

To the heart of the matter

She provides you with practical tools to help you move your life forward 'beyond the burnout', to let go of stress and deal with any emotional trauma. Her bespoke approach is very creative and highly interactive. Part therapy, part workshop, incorporating both modern and age-old techniques, you will leave every session empowered and equipped with a heightened self awareness.

Male, 45 years
Tackling the root causes of hyperventilation