Workshop: Werkstress

Een andere kijk op (ont)spanning

Kun je dat opgejaagde gevoel moeilijk kwijtraken? Heb je moeite met concentreren? Voel je je vaak moe, of wel eens benauwd?

Ontdek de rol van je lichaam

Werkstress is anno 2017 beroepsziekte nummer één. Vaak wordt het gezien als een collectieve trend of een mentaal probleem. Maar is dat ook zo? Als professional op het gebied van het behandelen van spanningsklachten en erkend CSR stresscoach ontmoet ik veel mensen die moeite hebben met ontspannen. In mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en stress- en burn-outcoaching zie ik hoe belangrijk de rol van het lichaam is in het voorkomen en het behandelen hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je meer inzicht hebt in je eigen reacties op (ont-)spanning en hier iets mee doet, je je snel beter voelt.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die spanning op en buiten de werkvloer beter wil leren herkennen, met spanning om wil leren omgaan en beter wil leren ontspannen. Naast workshops bied ik ook gecertificeerde stress- en burn-outcoaching op individuele basis aan. Klik hier voor meer informatie over individuele coaching.

Programma

Na een verhelderd theoriegedeelte nemen we verschillende oefenvormen die jou ontspanning geven in jouw dagelijkse leven. Wordt het rustiger in je hoofd? Heb je meer ruimte om te ademen? Merk je wanneer de spanning oploopt? We bespreken jouw ervaringen, waardoor jouw reactie duidelijker voor je wordt. Tussendoor is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het bespreken van onderwerpen over ontspannen in de werksetting.

Wat levert het jou op?

Na deze workshop heb je meer inzicht in jouw eigen reacties op (ont)spanning. Je voelt je beter en de kans op mentale en lichamelijke klachten wordt kleiner.

Praktische informatie

De workshop Werkstress duurt een dagdeel (4 uur) en wordt op locatie gegeven voor minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

 

Zie ook: Workshop: Een andere kijk op burn-out (voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen)

 

Terug naar voorpagina

Workshop: Een andere kijk op burn-out

Preventie en herstel op de werkvloer

Heb je te maken met werknemers die regelmatig ‘griep-verschijnselen’ vertonen? Vind je het lastig te beoordelen of werknemers last hebben van stress, overspannenheid of een burn-out? Wil je weten hoe je burn-out op de werkvloer kunt behandelen en voorkomen?

Ontdek de rol van het lichaam

Burn-out is anno 2017 beroepsziekte nummer één. Vaak wordt het gezien als een collectieve trend of een mentaal probleem. Maar is dat ook zo? Als professional op het gebied van het behandelen van spanningsklachten en erkend CSR stresscoach ontmoet ik in toenemende mate mensen met burn-out klachten. In mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en stress- en burn-outcoaching zie ik hoe belangrijk de rol van het lichaam is in het voorkomen en het behandelen hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat er juist óp de werkvloer veel meer kan veranderen om burn-out op grote schaal aan te pakken. In de vorm van voorlichting, bewustwording en effectieve behandeling.

Voor wie?

Deze workshop is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen die alles willen weten over burn-out, maar die vooral willen leren hoe zij de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers kunnen vergroten. Naast workshops bied ik ook gecertificeerde stress- en burn-outcoaching op individuele basis aan. Klik hier voor meer informatie over individuele coaching.

Programma

Na de ‘facts and figures’ gaan we op onderzoek uit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in gesprek met elkaar. Vragen als ‘Wat heeft invloed op het ontstaan van burn-out?’ en ‘Wat helpt mensen met deze klachten?’ komen aan bod. Halverwege de middag doen we ontspanningsoefeningen om zelf te ontdekken wat de invloed van ontspanning is op lichaam en geest. En tijdens een moment van zelfreflectie overdenk je je eigen handelen: ‘Hoe kan ik zelf bijdragen aan het sneller herstel van de werknemer?’ Tenslotte bespreken we de trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen.

Wat levert het jou op?

Na deze workshop:

  • Heb je een goed beeld van wat burn-out precies is. Factoren die meespelen in het ontstaan hiervan zijn jou nu bekend.
  • Kun je spannings- en burn-out klachten in jouw (werk)omgeving (sneller) herkennen.
  • Ben je je bewust van jouw manier van omgaan met mensen met spanningsklachten. Je kunt je eigen positieve eigenschappen inzetten om werknemers te begeleiden, maar weet je ook hoe je dingen anders kunt aanpakken.
  • Ben je op de hoogte van trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen op de werkvloer. Met het uiteindelijke resultaat dat werknemers zich beter voelen en de kans op ziekteverzuim minder wordt.

Praktische informatie

De workshop ‘Een andere kijk op burn-out’ duurt een dagdeel (4 uur) en wordt op locatie gegeven voor minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

 

Zie ook: Workshop: Werkstress (voor werknemers)

 

Terug naar voorpagina

Werkstress

Deze workshop is voor iedereen die spanning op en buiten de werkvloer beter wil leren herkennen, met spanning om wil leren omgaan en beter wil leren ontspannen. Door eenvoudige oefeningen krijg je meer inzicht in jouw eigen reacties op (ont)spanning. Je voelt je beter en de kans op mentale en lichamelijke klachten wordt kleiner.

Een andere kijk op burn-out

Deze workshop is voor jou; als leidinggevende, HR-manager of bedrijfsarts die alles wil weten over burn-out. Door met elkaar in gesprek te gaan leer je spannings- en burn-out klachten in jouw werkomgeving (sneller) herkennen en leer je jouw eigenschappen inzetten om werknemers te begeleiden. Daardoor voelt de werknemer zich beter, vergroot je de duurzame inzetbaarheid en wordt ziekteverzuim vermindert en voorkomen.

Advies op maat voor werkgevers

Spanningsklachten bij werknemers

Ziekteverzuim op het werk komt vaak door spanningsklachten. Werknemers die moeite hebben met de stress op hun werk, kunnen lichamelijke en psychische klachten krijgen. Bijvoorbeeld: hoofdpijn, concentratieverlies, slapeloosheid, snel kwaad worden en neerslachtigheid.

Adem- en ontspanningstherapie helpt

Ik coach werknemers om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven op het werk. Of je nu werkt in het bedrijfsleven, de zorg, de bouw of een andere sector. Adem- en ontspanningstherapie kan ervoor zorgen dat je werknemers minder stress en onnodige spanning ervaren. Daardoor zal het ziekteverzuim dalen. Meer informatie over adem- en ontspanningstherapie.

Individuele stress- en burn-outcoaching

Als erkend CSR-coach bied ik ook individuele stress- en burn-outcoaching. Hierbij pak ik stressklachten op drie niveaus aan: lichamelijk, psychisch en gedragsmatig. Door praktische handvatten en heldere inzichten ontdekt je werknemer hoe hij of zij zelf kan werken aan herstel. Daardoor krijgt de werknemer meer energie, kan deze meer aan en komt weer in balans. Meer informatie over individuele stress- en burn-outcoaching.

Workshops

Ik bied workshops aan voor werkgevers over burn-out en werkstress.

Burn-out is anno 2017 beroepsziekte nummer één. De workshop over burn-out is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen. Hierin ontdek je de rol van het lichaam in preventie en herstel op de werkvloer. Ook kom je te weten hoe burn-out ontstaat. Je leert hoe je zelf kunt bijdragen aan sneller herstel van de werknemer.

Workshop: Een andere kijk op burn-out

De workshop over werkstress is voor iedereen die wil leren om  spanning op en buiten de werkvloer beter te herkennen. Op basis van jouw eigen ervaringen krijg je praktische oefeningen aangereikt die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Workshop: Werkstress

Samenwerking

Afhankelijk van je hulpvraag zal ik één of meerdere trajecten uitzetten. Dit kunnen individuele trajecten zijn of groepstrainingen. Ook werk ik nauw samen met verschillende paramedici en trainers.  Zij kunnen de behandeling vanuit hun eigen achtergrond en medische kennis versterken en ondersteunen. Ik kan hen inzetten om jou en/of je werknemers zo goed mogelijk te begeleiden. Dit team bestaat onder andere uit een:

  • Oefentherapeut. Wanneer je lang zit, veel staat of vaak moet bukken, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten of hoofdpijn. Met gerichte houdings- en bewegingstherapie krijg je inzicht in jouw patronen en leer je deze verbeteren. Ook de manier waarop je werkplek is ingericht heeft een grote invloed op het ontstaan of in stand houden van pijn of stijfheid. Meer informatie over oefentherapie.
  • Trainer op het gebied van communicatie. Wat je zegt en hoe je het zegt. Met welk doel en in welke context. Hoe je ontvangt. Er valt veel te winnen met adequate en heldere communicatie. Dit heeft grote invloed op bijvoorbeeld je manier van presenteren en leidinggeven. Maar ook op het opbouwen van vertrouwen. Dit leidt tot betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat.
  • Psychotherapeut. Soms is er sprake van dieper liggende problematiek. Dan kunnen psychologische behandelingen ondersteunend en verhelderend zijn.
  • Bewegingscoach. Je leert je lichaam activeren op jouw eigen niveau. Zo zet je een proces in werking dat zorgt voor verandering. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Soms train je in de buitenlucht. Daardoor kun je dieper ingegaan op thema’s die op dit moment bij jou spelen.

Preventie

Ik werk niet alleen voor werkgevers die werknemers met (beginnende) klachten hebben. Ook als je preventief wilt werken aan de gezondheid van je werknemers, is adem- en ontspanningstherapie een goed hulpmiddel.

Maak kennis!

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan ontvang je binnen een week een offerte.

 

Terug naar voorpagina

 

Advies op maat

Spanningsklachten zijn een veelvoorkomende oorzaak van ziekteverzuim op het werk. Ik coach werknemers om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven op het werk. Of je nu werkt in het bedrijfsleven, de zorg, de bouw of een andere sector. Ik geef zowel groepstrainingen als individuele therapeutische begeleiding. Afhankelijk van het doel, wordt er een pakket samengesteld.