Advies op maat voor bedrijven

Spanningsklachten bij werknemers

Ziekteverzuim op het werk komt vaak door spanningsklachten. Werknemers die moeite hebben met de stress op hun werk, kunnen lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Bijvoorbeeld hoofdpijn, concentratieverlies, slapeloosheid, snel kwaad worden en neerslachtigheid.

Adem- en ontspanningstherapie helpt

Ik coach werknemers om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven op het werk. Of je nu werkt in het bedrijfsleven, de zorg, de bouw of een andere sector. Adem- en ontspanningstherapie kan ervoor zorgen dat je werknemers minder stress en onnodige spanning ervaren. Dit zal het ziekteverzuim omlaag brengen. Meer informatie over adem- en ontspanningstherapie.

Samenwerking

Afhankelijk van je hulpvraag zal ik één of meerdere trajecten uitzetten. Dit kunnen individuele trajecten zijn of groepstrainingen. Ook werk ik nauw samen met verschillende paramedici en trainers.  Zij kunnen de behandeling vanuit hun eigen achtergrond en medische kennis versterken en ondersteunen. Ik kan hen inzetten om jou en/of je werknemers zo goed mogelijk te begeleiden. Dit team bestaat onder andere uit een:

  • Oefentherapeut. Wanneer je lang zit, veel staat of vaak moet bukken, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten of hoofdpijn. Met gerichte houdings- en bewegingstherapie krijg je inzicht in jouw patronen en leer je deze verbeteren. Ook de manier waarop je werkplek is ingericht heeft een grote invloed op het ontstaan of in stand houden van pijn of stijfheid. Meer informatie over oefentherapie.
  • Trainer op het gebied van communicatie. Wat je zegt en hoe je het zegt. Met welk doel en in welke context. Hoe je ontvangt. Er valt veel te winnen met adequate en heldere communicatie. Dit heeft grote invloed op bijvoorbeeld je manier van presenteren en leidinggeven. Maar ook op het opbouwen van vertrouwen. Dit leidt tot betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat.
  • Psychotherapeut. Soms is er sprake van dieper liggende problematiek. Dan kunnen psychologische behandelingen ondersteunend en verhelderend zijn.
  • Bewegingscoach. Je leert je lichaam activeren op jouw eigen niveau. Zo zet je een proces in werking dat zorgt voor verandering. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Soms train je in de buitenlucht. Daardoor kun je dieper ingegaan op thema’s die op dit moment bij jou spelen.

Workshops

Ik bied workshops aan voor bedrijven over burn-out en werkstress.

Burn-out is anno 2017 beroepsziekte nummer één. De workshop over burn-out is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen. Hierin ontdek je de rol van het lichaam in preventie en herstel op de werkvloer. Je komt te weten hoe burn-out ontstaat. Je leert hoe je zelf kunt bijdragen aan sneller herstel van de werknemer.

Workshop: Een andere kijk op burn-out

De workshop over werkstress is voor iedereen die wil leren om  spanning op en buiten de werkvloer beter te herkennen. Op basis van jouw eigen ervaringen krijg je praktische oefeningen aangereikt die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Workshop: Werkstress

Preventie

Ik werk niet alleen voor bedrijven waar werknemers (beginnende) klachten hebben. Ook als je preventief wilt werken aan de gezondheid van werknemers, is adem- en ontspanningstherapie een goed hulpmiddel.

Maak kennis!

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Binnen een week ontvang je een offerte.

 

Terug naar voorpagina

 

Advies op maat

Spanningsklachten zijn een veelvoorkomende oorzaak van ziekteverzuim op het werk. Ik coach werknemers om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven op het werk. Of je nu werkt in het bedrijfsleven, de zorg, de bouw of een andere sector. Ik geef zowel groepstrainingen als individuele therapeutische begeleiding. Afhankelijk van het doel, wordt er een pakket samengesteld.

Adem- en ontspanningstherapie voor musici en zangers

Spanningsklachten bij musici

Musiceren kan topsport zijn. Langdurig oefenen, repeterende bewegingen, vaak in dezelfde houding. Dit kan spanning geven in het lichaam. Veel musici die een instrument bespelen hebben klachten in de rug, arm, nek of schouder. Deze klachten uiten zich in pijn, tintelingen of problemen bij de aansturing van bijvoorbeeld de armen of vingers.

Adem- en ontspanningstherapie kan jou helpen

Adem- en ontspanningstherapie richt zich op problemen met houding, ademhaling en spanning in het lichaam. Met oefeningen die passen bij jou en jouw situaties help ik je deze problemen aan te pakken. Ik besteed aandacht aan je houdings- en bewegingspatroon bij het bespelen van je instrument. Adem- en ontspanningstherapie voor musici en zangers leert je de spanning in je lichaam te herkennen en je bewust te worden hoe je je kunt ontspannen.

Zangers

Ook voor zangers is adem- en ontspanningstherapie waardevol. Ademproblemen, stemproblemen of podiumvrees zijn veelgehoorde klachten bij zangers. Een ontspannen houding en ademhaling voorkomen dat je benauwd raakt. Dit verbetert de zangkwaliteit.

Kennismaken?

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn van de therapie voor jou als musicus of zanger? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen kunnen we bekijken wat adem- en ontspanningstherapie kan betekenen in jouw situatie.

Klachten voorkomen

Ik kan je ook helpen om spanningsklachten of blessures te voorkomen. Natuurlijk vraagt elk instrument om zijn eigen specifieke houding. Maar er zijn wel een aantal algemene uitgangspunten waar je op kunt letten. Preventief werken aan ontspanning voorkomt dat bepaalde spieren overbelast raken of dat je benauwd wordt. Je kunt meer aan, je voelt je beter en sterker en het zorgt ervoor dat je meer plezier beleeft aan het spelen of zingen.

 

Zie ook: Adem- en ontspanningstherapie voor dansers

 

Terug naar voorpagina