Adem- en ontspanningstherapie voor musici en zangers

Spanningsklachten bij musici

Musiceren kan topsport zijn. Langdurig oefenen, repeterende bewegingen, vaak in dezelfde houding. Dit kan spanning geven in het lichaam. Veel musici die een instrument bespelen hebben klachten in de rug, arm, nek of schouder. Deze klachten uiten zich in pijn, tintelingen of problemen bij de aansturing van bijvoorbeeld de armen of vingers.

Adem- en ontspanningstherapie kan jou helpen

Adem- en ontspanningstherapie richt zich op problemen met houding, ademhaling en spanning in het lichaam. Met oefeningen die passen bij jou en jouw situaties help ik je deze problemen aan te pakken. Ik besteed aandacht aan je houdings- en bewegingspatroon bij het bespelen van je instrument. Adem- en ontspanningstherapie voor musici en zangers leert je de spanning in je lichaam te herkennen en je bewust te worden hoe je je kunt ontspannen.

Zangers

Ook voor zangers is adem- en ontspanningstherapie waardevol. Ademproblemen, stemproblemen of podiumvrees zijn veelgehoorde klachten bij zangers. Een ontspannen houding en ademhaling voorkomen dat je benauwd raakt. Dit verbetert de zangkwaliteit.

Kennismaken?

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn van de therapie voor jou als musicus of zanger? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen kunnen we bekijken wat adem- en ontspanningstherapie kan betekenen in jouw situatie.

Klachten voorkomen

Ik kan je ook helpen om spanningsklachten of blessures te voorkomen. Natuurlijk vraagt elk instrument om zijn eigen specifieke houding. Maar er zijn wel een aantal algemene uitgangspunten waar je op kunt letten. Preventief werken aan ontspanning voorkomt dat bepaalde spieren overbelast raken of dat je benauwd wordt. Je kunt meer aan, je voelt je beter en sterker en het zorgt ervoor dat je meer plezier beleeft aan het spelen of zingen.

 

Zie ook: Adem- en ontspanningstherapie voor dansers

 

Terug naar voorpagina

Musici en zangers

Als musicus kun je last hebben van spanning en klachten in de rug, arm, nek of schouder. Adem- en ontspanningstherapie leert je de spanning in je lichaam herkennen en je bewust te worden hoe je je kunt ontspannen. Ik besteed daarbij ook aandacht aan je houdings- en bewegingspatroon bij het bespelen van je instrument. Voor zangers is de therapie ook waardevol. Een ontspannen houding en ademhaling voorkomen dat je benauwd raakt. Dit verbetert de zangkwaliteit.