Workshop: Een andere kijk op burn-out

Preventie en herstel op de werkvloer

Heb je te maken met werknemers die regelmatig ‘griep-verschijnselen’ vertonen? Vind je het lastig te beoordelen of werknemers last hebben van stress, overspannenheid of een burn-out? Wil je weten hoe je burn-out op de werkvloer kunt behandelen en voorkomen?

Ontdek de rol van het lichaam

Burn-out is anno 2017 beroepsziekte nummer één. Vaak wordt het gezien als een collectieve trend of een mentaal probleem. Maar is dat ook zo? Als professional op het gebied van het behandelen van spanningsklachten en erkend CSR stresscoach ontmoet ik in toenemende mate mensen met burn-out klachten. In mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en stress- en burn-outcoaching zie ik hoe belangrijk de rol van het lichaam is in het voorkomen en het behandelen hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat er juist óp de werkvloer veel meer kan veranderen om burn-out op grote schaal aan te pakken. In de vorm van voorlichting, bewustwording en effectieve behandeling.

Voor wie?

Deze workshop is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen die alles willen weten over burn-out, maar die vooral willen leren hoe zij de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers kunnen vergroten. Naast workshops bied ik ook gecertificeerde stress- en burn-outcoaching op individuele basis aan. Klik hier voor meer informatie over individuele coaching.

Programma

Na de ‘facts and figures’ gaan we op onderzoek uit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we in gesprek met elkaar. Vragen als ‘Wat heeft invloed op het ontstaan van burn-out?’ en ‘Wat helpt mensen met deze klachten?’ komen aan bod. Halverwege de middag doen we ontspanningsoefeningen om zelf te ontdekken wat de invloed van ontspanning is op lichaam en geest. En tijdens een moment van zelfreflectie overdenk je je eigen handelen: ‘Hoe kan ik zelf bijdragen aan het sneller herstel van de werknemer?’ Tenslotte bespreken we de trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen.

Wat levert het jou op?

Na deze workshop:

  • Heb je een goed beeld van wat burn-out precies is. Factoren die meespelen in het ontstaan hiervan zijn jou nu bekend.
  • Kun je spannings- en burn-out klachten in jouw (werk)omgeving (sneller) herkennen.
  • Ben je je bewust van jouw manier van omgaan met mensen met spanningsklachten. Je kunt je eigen positieve eigenschappen inzetten om werknemers te begeleiden, maar weet je ook hoe je dingen anders kunt aanpakken.
  • Ben je op de hoogte van trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen op de werkvloer. Met het uiteindelijke resultaat dat werknemers zich beter voelen en de kans op ziekteverzuim minder wordt.

Praktische informatie

De workshop ‘Een andere kijk op burn-out’ duurt een dagdeel (4 uur) en wordt op locatie gegeven voor minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

 

Zie ook: Workshop: Werkstress (voor werknemers)

 

Terug naar voorpagina