Adem- en ontspanningstherapie voor dansers

Spanningsklachten bij dansers

Als danser lijd je pijn. Je tast steeds de grenzen van je lichaam af. Al snel krijg je te maken met de grenzen van jouw fysieke mogelijkheden en de onzekerheid over hoe jouw lichaam zich zal ontwikkelen. Je maakt lange en zware uren. Zowel fysiek als mentaal.

Teveel spanning in de onderrug, in de nek of in de schouder komt vaak voor bij dansers. Teveel spanning in het lichaam zorgt voor overbelasting. En dat kan tot klachten leiden.

Adem- en ontspanningstherapie kan jou helpen

Jouw carrière als balletdanser is afhankelijk van je lichamelijke en mentale kracht. Door de zware belasting is het belangrijk om goed in je vel te zitten. Zodat je zelfbewust en ontspannen kunt dansen. Je je goed kunt ontspannen voor en na een voorstelling of tijdens repetities. Om fysiek en geestelijk in balans te zijn.

Adem- en ontspanningstherapie kan jou daarbij helpen. Om spanningsklachten te verminderen of weg te nemen. Maar ook om spanningsklachten te voorkomen. Preventief werken aan ontspanning vergroot de belastbaarheid en stressbestendigheid.

Kennismaken

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn van de therapie voor jou als danser? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen kunnen we bekijken wat adem- en ontspanningstherapie voor jouw lichaam en werk kan betekenen.

 

Zie ook: Adem- en ontspanningstherapie voor musici en zangers

 

Terug naar voorpagina